Kunstgebit Den Haag

Indien mensen geheel tandloos zijn, dan gaat men naar de volgende fase: het volledige kunstgebit (het zogeheten derde gebit). Gebitsprotheses worden vervaardigd door onze tandprotheticus, die een gespecialiseerde opleiding heeft gehad in het aanmeten en maken van kunstgebitten. De Tand Protheek in Den Haag staat voor:

Neem contact met ons op voor meer informatie of bel direct naar 070 - 359 9995 om een afspraak te maken voor een persoonlijk consult.

Contact opnemen

 

Behandelingtraject bij kunst- en klikgebitten

Om u te voorzien van een volwaardig gebit, is het nodig om een paar keer terug te komen. Voor het plaatsen van het kunstgebit moeten er 4 stappen ondernomen worden.

  1. Eerst wordt er een afdruk gemaakt van de mond
  2. Vervolgens worden de tanden uitgezocht en wordt de beethoogte bepaald
  3. Het kunstgebit wordt in de was gepast zodat alle correcties nog mogelijk zijn.
  4. Indien u en uw tandarts tevreden zijn wordt de gebitsprothese omgezet in kunsthars en wordt het kunstgebit bij u in uw mond geplaatst.

Kosten van een kunstgebit

De kosten van een volledig kunstgebit (boven- en onder prothese) bedragen ongeveer € 1.200. Hiervan wordt 75% vergoed uit de basisverzekering. De resterende 25% kan eventueel door een aanvullende verzekering vergoed worden.

Belangrijk: vanuit de basisverzekering heeft u gemiddeld om de 5 jaar recht op vergoeding voor een nieuw kunstgebit.

Reparatie kunstgebit

Is er een scheur in uw kunstgebit ontstaan, is het kunstgebit gebroken of is er een tand afgebroken of beschadigd? Neem dan contact op met De Tand Protheek. Als uw kunstgebit oneffenheden vertoont wilt u natuurlijk snel en zorgvuldig geholpen worden. Wij geven u de service die u nodig heeft.

Tip! om schade te voorkomen: Was uw kunstgebit boven de wastafel en laat hier een laagje water inlopen. Wanneer het gebit in de wasbak valt zal er (bijna) geen schade ontstaan.

Rebasing: kunstgebit opvullen

Wanneer u uw kunstgebit al een aantal jaren heeft, dan kan het los gaan zitten. Dit kan pijn en irritaties veroorzaken en hierdoor ontstaan zere plekjes en blaren in de mond. In de meeste gevallen zal na ongeveer twee jaar rebasing (het opvullen van het kunstgebit) plaatsvinden. Om dit te beoordelen is het van belang dat u minimaal één keer per twee jaar uw gebit laat controleren door uw tandprotheticus De Tand Protheek. Het opvullen van uw kunstgebit is nodig omdat uw kaak in de loop van de jaren veranderd. Hierdoor sluit het kunstgebit niet meer goed aan op de kaak.

rebasing kunstgebitDe oplossing

Aan de binnenzijde van het kunstgebit wordt een voering geplaatst deze zorgt ervoor dat het kunstgebit weer goed en op de juiste wijze aansluit op het tandvlees.

 

Vergoeding van kunstgebit opvullen

De kosten voor rebasing (het opvullen van het kunstgebit) wordt voor 100% vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Het klikgebit

Heeft u last van uw kunstgebit, heeft u moeite met praten of kauwen of durft u simpelweg niet meer te lachen uit angst dat uw kunstgebit uit uw mond valt? Dan bieden wij voor u de juiste oplossing: het klikgebit.

kunstgebit - klikgebit

Een klikgebit is een kunstgebit welke is bevestigd op twee of vier implantaten in de onder -en bovenkaak afhankelijk van de vorm en grote van uw kaak. Een klikgebit zit stevig vast en is simpel uit de mond te nemen. Deze constructie zorgt ervoor dat u zorgeloos kunt eten en weer kunt lachen.
Het klikgebit is voor iedereen geschikt. De voordelen van het klikgebit:

  • Eenvoudig te reinigen
  • Het klikgebit wordt vanuit de basisverzekering vergoed
  • Een vrij gehemelte
  • Zonder zorgen praten, eten en lachen! 
  • Het slinken van het kaakbot wordt voorkomen

Afspraak maken voor een consult

Draagt u momenteel een kunstgebit, heeft u een kunst- of klikgebit nodig of wilt u meer informatie? Dan kunt u ons bereiken via: 070 359 9995 of vul ons contactformulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Wij staan 6 dagen in de week voor u klaar.