Kunstgebit Den Haag

Laat een kunst- of klikgebit maken binnen onze tandprothetische praktijk, waarmee we de oorspronkelijke vorm en functie van uw gebit herstellen. Onze tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten en maken van kunstgebitten. We vervaardigen alle gebitsprotheses in onze praktijk, waardoor u in vier tot vijf behandelingen al een kunstgebit heeft.

De kosten van een volledig kunstgebit worden voor ongeveer 75% vanuit de basisverzekering vergoed. De resterende 25% kan eventueel vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering.

Wilt u graag weten of een kunst- of klikgebit een goede oplossing voor u is, neem dan contact met ons op voor persoonlijk consult. Tijdens deze vrijblijvende afspraak met onze tandarts leggen we graag uit welke voordelen een gebitsprothese voor uw gebit heeft. We zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 070 359 9995.

Consult aanvragen

"Sinds mijn 45e ben ik een gebitsdrager met immer problemen. Mijn gebit werd altijd door de reguliere tandarts geleverd en paste vrijwel nooit goed. Bij De Tand Protheek is zowel mijn boven als ondergebit in één keer passend gemaakt en ik heb hem nooit meer uitgedaan (wel natuurlijk 's-nachts en om te reinigen). Bovendien uitstekende voorlichting en prijsopgave vooraf."– Cees op Independer

Kosten van een kunstgebit

De kosten van een volledig kunstgebit (boven- en onder prothese) bedragen ongeveer € 1.200,-. Hiervan wordt 75% vergoed uit de basisverzekering. De resterende 25% van kosten worden eventueel door een aanvullende verzekering vergoed. In veel gevallen kunnen wij de kosten direct bij uw zorgverzekeraar declareren.

Polisvoorwaarden verschillen per verzekering, daarom adviseren we u om vooraf uw voorwaarden te raadplegen. Neem contact met ons op bij vragen of voor meer informatie.

Vergoeding

Kunstgebitten worden periodiek vanuit de basisverzekering vergoed. Gemiddeld genomen heeft men om de vijf jaar recht op een vergoeding voor een nieuw kunstgebit, maar dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Voordelen van een kunstgebit

  • Herstel van de oorspronkelijke vorm van het gebit
  • Verbetering van de volledige gebitsfunctionaliteit
  • Ongestoord lachen en praten

Onze tandprotheticus

Gebitsprotheses worden vervaardigd door tandprotheticus Van de Hoef, die een gespecialiseerde opleiding heeft gehad in het aanmeten en maken van kunstgebitten. Tandarts–implantoloog Mousavi werkt samen met de tandprotheticus bij het maken van gebitsprotheses in onze praktijk, zoals implantaten. Doordat we ook een tandtechnisch laboratorium in de praktijk hebben, hoeven we u niet door te verwijzen. Prettig voor u en voor ons.

Adres- en contactgegevens

De Tand Protheek
Dedemsvaartweg 402
2545 AN Den Haag (route)
T. 070 – 359 9995
E. praktijk@detandprotheek.nl

Adres- en contactgegevens

Maandag: 09:00 – 17:00 uur
Dinsdag: 09:00 – 17:00 uur
Woensdag: 09:00 – 17:00 uur
Donderdag: 09:00 – 17:00 uur
Vrijdag: 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:00 uur
Zondag: Gesloten

"Goede en vriendelijke tandartsen waar je ook terecht kan voor kunstgebitten en andere gebitsprotheses" - Jori op Google

Behandeltraject bij kunstgebitten

Om u te voorzien van een volwaardig gebit, is het nodig om een paar keer in onze praktijk terug te komen. Vanaf het eerste bezoek tot en met de plaatsing van het gebit. Een kunstgebit wordt in 4 stappen geplaatst:

  1. Eerst wordt een afdruk van de mond gemaakt
  2. Vervolgens worden de tanden voor de prothese uitgezocht en wordt de beethoogte bepaald
  3. Daarna wordt het kunstgebit in de was gepast, zodat alle correcties nog mogelijk zijn
  4. Indien u en uw tandarts tevreden zijn, wordt de gebitsprothese omgezet in kunsthars, waarna het kunstgebit bij u in uw mond geplaatst wordt.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe een kunstgebit wordt gemaakt.

Kunstgebit reparaties

Is er een scheur in uw kunstgebit ontstaan, is het kunstgebit gebroken of is er een tand afgebroken of beschadigd? Neem dan contact op met De Tand Protheek via telefoonnummer 070 359 9995. Als uw kunstgebit oneffenheden vertoont, wilt u natuurlijk snel en zorgvuldig geholpen worden. Wij geven u de service die u nodig heeft.

Rebasing: kunstgebit opvullen

Wanneer u uw kunstgebit al een aantal jaren heeft, dan kan het los gaan zitten. Dit kan irritaties veroorzaken, waardoor zere plekjes en blaren in de mond ontstaan. In de meeste gevallen zal na ongeveer twee jaar rebasing (het opvullen van het kunstgebit) plaatsvinden.

Om te beoordelen of uw kunstgebit opgevuld moet worden is het van belang dat u minimaal één keer per twee jaar uw gebit laat controleren door onze tandprotheticus. Het opvullen van een kunstgebit is nodig omdat de kaak in de loop van de jaren veranderd. Hierdoor kan het kunstgebit niet meer goed aan op de kaak aansluiten.

Bij rebasing wordt er een voering aan de binnenzijde van het kunstgebit geplaatst. Deze zorgt ervoor dat het kunstgebit weer goed en op de juiste wijze aansluit op het tandvlees.

Vergoeding van kunstgebit opvullen

De kosten van rebasing worden voor 90% vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

rebasing kunstgebit

Het klikgebit

Heeft u last van uw kunstgebit, heeft u moeite met praten of kauwen of durft u simpelweg niet meer te lachen uit angst dat uw kunstgebit uit uw mond valt? Dan hebben wij de juiste oplossing voor u: het klikgebit.

Afspraak maken voor een vrijblijvend consult

Draagt u momenteel een kunstgebit, heeft u een kunst- of klikgebit nodig of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar praktijk@detandprotheek.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. We zijn ook direct bereikbaar via telefoonnummer 070 359 9995. Wij staan 6 dagen in de week voor u klaar.

Veelgestelde vragen over kunstgebitten

Hieronder beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen over kunstgebitten. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe reinig ik mijn kunstgebit?

Bij het reinigen van een kunstgebit is het raadzaam om voorzichtig te werk te gaan. Ons advies is om een speciale protheseborstel zonder tandpasta te gebruiken bij het poetsen van het gebit. In plaats van tandpasta kunt u gebruikmaken van andere reinigingsmaterialen, zoals Corega of Ecosym.

Daarnaast adviseren we om uw kunstgebit minimaal een nacht per week ’s nachts in een bakje met reinigingsmiddel te leggen. Dit voorkomt aanslag en tandsteen op het gebit. Ook is het beter om het kunstgebit ’s nachts uit te doen.

Naast het reinigen van uw kunstgebit adviseren we om uw mond regelmatig schoon te maken. Hier kunt u een zachte tandenborstel met tandpasta voor gebruiken.

Om schade te voorkomen is het raadzaam om uw kunstgebit boven de wastafel te wassen met een laagje water erin. Wanneer het gebit in de wasbak valt, zal het water de val remmen.

Mijn kunstgebit is gebroken; wat moet ik doen?

Een gebroken kunstgebit moet zo spoedig mogelijk gerepareerd worden, zodat u uw gebit zo spoedig mogelijk weer normaal kunt gebruiken. Wij voeren ook reparaties aan kunstgebitten uit. Neem direct contact op als uw gebit gebroken of gescheurd is.

Waarom is een controle bij de tandarts nodig als ik een kunstgebit heb?

Ongemerkt slinkt het kaakbot na verloop van tijd. Daardoor is het mogelijk dat het kunstgebit los gaat zitten. Mogelijk leidt dat tot klachten en daarom is het raadzaam om eens in de twee jaar een controlebezoek aan de tandarts te brengen. De tandarts voorkomt problemen en behandelt uw klachten tijdig.

Wat moet ik doen als mijn nieuwe kunstgebit pijn doet?

Het is mogelijk dat uw nieuwe kunstgebit tijdelijk pijn veroorzaakt, omdat het strak tegen de kaken aan zit. Hierdoor ontstaan ongewenste drukpunten die de tandarts eenvoudig kan wegnemen. Ga daarom nooit zelf proberen om uw kunstgebit bij te stellen, maar neem contact op met de praktijk.

Om goed te wennen aan het kunstgebit adviseren we u om het direct zo veel mogelijk te dragen. Heeft u nog meer vragen, neem dan contact op met de praktijk. We staan u graag te woord.