Implantaten Den Haag

Een implantaat laat u plaatsen om een of meerdere ontbrekende tanden en/of kiezen te vervangen. Nadat een implantaat is geplaatst, wordt er een prothese op geplaatst om de oorspronkelijke vorm en functie van het gebit te herstellen. Daarnaast draagt het bij aan de verbetering van uw uitstraling en glimlach.

 • Geïmplanteerd in onze praktijk
 • NVOI-erkende implantoloog
 • Ook behandelingen op zaterdag

Wilt u weten of implantaten een geschikte oplossing voor u zijn en of u de behandeling vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk consult door te bellen naar 070 359 9995 of maak een afspraak via onderstaande button.

Consult aanvragen

Zijn implantaten geschikt voor mij?

Bij een of meerdere ontbrekende tanden en/of kiezen is het mogelijk om een implantaat te laten plaatsen. Het implantaat dient als kunstwortel en wordt in het kaakbot geïmplanteerd. Wanneer het implantaat is vastgegroeid in het kaakbot wordt er een kroon, brug of prothese op geplaatst.

Implantaten bieden een oplossing wanneer:

 • Er een tand of kies ontbreekt
 • Er meerdere tanden of kiezen ontbreken
 • Al uw tanden en kiezen ontbreken

In principe zijn implantaten geschikt voor iedereen van achttien jaar en ouder, maar u dient wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen:

 • Er moet voldoende kaakbot aanwezig zijn
 • Het tandvlees moet gezond zijn
 • Het implantaat en de prothese moeten goed onderhouden en regelmatig schoongemaakt worden

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een titaniumschroef en wordt in het kaakbot geplaatst als duurzame vervanging van eigen, afwezige tandwortels. Implantaten dienen dus als kunstwortels waar een kroon, brug of kunstgebit op wordt bevestigd.

Kosten en vergoeding

De kosten van implantaten krijgt u alleen vanuit de basisverzekering vergoed wanneer u kampt met ernstige ontwikkel- of groeistoornissen. In ieder ander geval worden implantaten alleen vanuit een aanvullende verzekering vergoed. In veel gevallen is de vergoeding vanuit een aanvullende verzekering gedeeltelijk, daarom adviseren we u om voorafgaand aan de behandeling altijd de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplagen.

De voordelen van implantaten

Wanneer missende tanden en/of kiezen het lachen, praten en eten belemmeren bieden implantaten in veel gevallen de juiste oplossing. Daarnaast helpen implantaten om een verzorgd en stralend gebit te verkrijgen, zodat het uiterlijk positief wordt ervaren. Andere voordelen zijn:

 • Implantaten voelen natuurlijk aan, waardoor u weer zorgeloos lacht, praat en eet
 • Het gehemelte wordt niet afgedekt door een kunststofplaat van een prothese
 • Implantaten vormen een stabiel fundament voor een kroon, brug of prothese

De behandeling: hoe worden implantaten geplaatst?

Het plaatsen van implantaten is tegenwoordig een kleine ingreep. De afgelopen jaren hebben er grote ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van tandheelkundige zorg, waardoor implantaten op een snelle en effectieve manier worden geplaatst. In grote lijnen verloopt de behandeling als volgt:

1. Consult

Tijdens het consult in onze praktijk in Den Haag maakt u kennis met een van de behandelaars. Tijdens deze afspraak zal hij röntgenfoto’s maken en beoordelen of uw gebit geschikt is om geïmplanteerd te worden.

implantaten den haag

2. Het plaatsen van de implantaat

Onder een plaatselijke verdoving wordt het tandvlees geopend op de plaats waar het implantaat bevestigd gaat worden. De implantoloog boort een gaatje in het kaakbot waar het implantaat vervolgens in geschroefd wordt. Vervolgens wordt het tandvlees gehecht, zodat het implantaat kan vastgroeien in het bot.

3. De prothese wordt bevestigd

Na drie tot zes maanden is het implantaat volledig vastgegroeid en wordt er een kroon, brug of prothese op geplaatst. Hiermee wordt de vorm en functie van het gebit hersteld.

Nazorg

De behandeling wordt gevoelloos uitgevoerd door een verdoving. Na behandeling is het wel mogelijk dat u enige last heeft van napijn, maar dat kan eenvoudig bestreden worden met een pijnstiller.

Wanneer een implantaat in uw mond is geplaatst, is goede nazorg van belang om een goede mondhygiëne te behouden. Dagelijkse hygiëne door middel van een flossdraad en antibacteriële reinigingsmiddelen zijn van groot belang. Daarnaast raden we aan om in het eerste jaar na de behandeling elk kwartaal op controle te komen bij de tandarts.

Adres- en contactgegevens

De Tand Protheek
Dedemsvaartweg 402
2545 AN Den Haag (route)
T. 070 – 359 9995
E. praktijk@detandprotheek.nl

Openingstijden

Maandag 9:00 uur tot 17:00 uur
Dinsdag 9:00 uur tot 17:00 uur
Woensdag 9:00 uur tot 17:00 uur
Donderdag 9:00 uur tot 17:00 uur
Vrijdag 9:00 uur tot 17:00 uur
Zaterdag 9:00 uur tot 17:00 uur

Afspraak maken voor een consult

Heeft u vragen omtrent het aanbrengen van implantaten of wilt u direct een afspraak maken voor een consult? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 070 359 9995 of te mailen naar praktijk@detandprotheek.nl. Onze praktijk is ook op zaterdag geopend.